Rope of Dope Awards

 

Rope of Dope præsenterer Rope of Dope Awards.

 

Rope of Dope (RoD) er et DJ kollektiv skabt tilbage i 2013. I løbet af årene har RoD udviklet sig fra at være ugentlige mixtapes til klub tour og videre til helt store scener til Distortion Festival. Samtidig har RoD hele tiden haft fingeren på pulsen og løbende inviteret nogle af de førende samt nye spirende DJs med i kollektivet, som i dag udgør en samling på 150 af de bedste DJs i Danmark. Rope of Dope vil gerne give tilbage til den branche, som har været med til at give RoD den succes og med den store kompetence i rygsækken, vil RoD nu hylde hele DJ scenen og alle dem rundt om, med Rope of Dope Awards.

Rope of Dopes slogan var helt i starten ”Support your local DJ” og med den sætning i tankerne, vil RoD med Rope of Dope Awards derfor sikre sig, at de nominerede er lokale branchefolk der vil værdsætte prisen, fremfor store udenlandske superstjerner der aldrig ved at de har vundet en lille pris i Danmark. Rope of Dope har i sinde at hylde de sider af DJ branchen som skaber rammerne. Det er selvfølgelig de DJs der hver evigt eneste weekend står bag pulten, det er de artister og musikproducere, der laver musikken – som alle DJs er afhængige af, samt alle de mennesker der via geniale marketingsstrategier trækker opmærksomhed på netop deres klub eller event, og de stage hands og leverandører der leverer imponerende setups til store events eller bare er en life saver når en afspiller dør midt om natten.

Med Rope of Dope Awards har RoD en ambition om at skabe en bæredygtig prisuddeling, der vil være relevant i mange år frem, og som tilgodeser og hylder branchens økosystem. 

Voteringen ved Rope of Dope Awards bliver opdelt i tre faser, hvor de nominerede bliver indskrænket fra op til 150 nominerede, ned til 4 nominerede i hver kategori.

Fase 1: RoD netværk, med mere end 150 DJs som spiller mere end 2000 shows om året, får alle muligheden for at indstille til nominering i de forskellige kategorier. På den måde sikrer vi os en bred nomineringsskare, valgt på en faglig kompetent baggrund.

Fase 2: Rope of Dopes faste jury vil sammen kigge den brede skare af nomineringsindstillede igennem og derefter sammensætte den endelige liste af nominerede, som der kan stemmes på i fase 3. De endeligt nominerede vil blive udvalgt hovedsageligt ud fra antal indstillinger fra fase 1. Ved eventuel lighed af antal nomineringsindstillinger, vil det være juryen der afgør hvem de endelige nominerede i den pågældende kategori er, vurderet ud fra et fagligt synspunkt. Juryen vil også sikre validering af hver enkelt nominerede.

Fase 3: I fase 3 offentliggøres de nominerede og det er nu muligt for alle at stemme på de ønskede vindere. Afstemningen sker online på www.ropeofdope.dk og kræver opgivelse af e-mail. Dette for at undgå at samme e-mail (person) ikke stemmer flere gange.

Hele afviklingen, offentliggørelse at nominerede, vindere og overrækkelse af priser sker online, primært på Rope of Dopes Instagram, meget lig det man kender fra bl.a. AoK Prisen, Ibyen.dk osv.

Vinderne af Rope of Dope Awards 2023 vil modtage en specielt fremstillet statuette, som bevis på deres titel.